Paket; Österlen Lyser

Den 4–6 november, allhelgonahelgen, är det åter dags för Österlen Lyser. En favorithelg bland Österlenkonnässörer. Lysa kommer det att göra även här, och till helgen i ära har vi satt ihop ett weekendpaket för dig som vill ha en lugn, skön bas att utflykta ifrån, men också en kulinariskt och händelsemässigt fullgod plats att stanna vid. Temat blir förstås ljus och värme i höstmörkret, med stearinljusflimmer, levande eld, glödvandring(!) och hela Österlen, som lyser.

Upplägget ser ut så här: 

FREDAG
Efter ankomst och incheckning gör ni er hemmastadda med ett glas bubbel i hand. Till kvällning väntar levande ljus, en brinnande pizzaugn och vedugnseldat till middag, med småplock – ost och oliver – och önskad dryck.

LÖRDAG
Lördagen startar med Örums frukostbricka, en kontinental frukost på vårt vis. Under dagen håller vi igång brasorna för den som vill kura i fåtölj eller soffa, med fika och ett väl tilltaget bibliotek av foto- och coffee table-böcker, mat- och reseskildringar och internationella magasin. Utanför dörrarna står Österlen öppet med tillställningar i helgens tema.

Till middag serveras värmande soppa och nybakat bröd, en lugn och stärkande stund innan kvällens höjdpunkt – glödvandring! Under guidning av Per Hill (glodvandring.se) instrueras ni att ta stegen ut i det brinnande okända.

Efteråt väntar ostbricka att avnjutas i valfri vrå, kanske till ett glas portvin?

SÖNDAG
Helgen avrundar ni med Långfrukost, en meny som serveras vid bordet där vi under ca två timmar tar er med på en resa genom Österlens matlandskap. Utcheckning 12.

 

Fredag–Söndag
3 850 kr / person i dubbelrum