Kontex i Imabari, Japan, har sedan 1934 tillverkat exceptionellt mjuka och vackra handdukar av högsta hantverksmässiga kvalitet. Hemligheten ligger just i processen. Istället för att använda snabba, moderna maskiner tillverkas varje handduk av löst spunna trådar i traditionella, långsamma vävmaskiner. På så vis skonas fibrerna i bomullstråden, vilket ger ett mjukare tyg. Textilierna tvättas sedan i smältvatten från berget Ishizuchi-san som naturligt renats från mineraler och andra ämnen.
Vi har valt Kontex till vårt hotell, ett exempel på vår kärlek till detaljer.
I samarbete med Åbergs Trädgård fylls vår nya odling med godsaker att skörda hela säsongen. Vi ser fram emot en väldoftande och vacker köksträdgård med primörer, grönska, färg och form.
Läs mer →Vi älskar detaljer. Det gör Ingegerd Råman också, en av vårt lands främsta formgivare. Vi möttes i det enkla, rena och tidlösa under arbetet med Örum 119.
Läs mer →Här finner du växter, frön, krukor, trädgårdsredskap och arbetskläder. Allt noga utvalt för att kunna njutas av och användas under många år.
Läs mer →Med en hel rad fjädrar i kockmössan och en djup förankring i det Österlenska matlandskapet komponerar Linus smakupplevelser efter säsong.
Läs mer →Sedan flera år tillverkas ett svenskt knäckebröd i London, nu introducerar vi det på Örum. Finns även att köpa i vår butik.
Läs mer →Vi är glada och stolta över att Nirvan Richter (Norrgavel) tar sig tid att lägga sin magiska inredningshand över Örum 119. Han förvandlar ett hus till ett hem.
Läs mer →Frusen Glädje handlar om passion, råvaror och hantverk. Vi arbetar med smak, konsistens, ekologist tänkande och experimenterar med ingredienser från våra grannar.
Läs mer →I mötet med Christel Hanssons grafiska blad känner vi ett starkt släktskap, hennes uttryck har en stämning vi vill vara i. En stämning som nu välkomnar alla gäster här på Örum 119s gårdshotell.
Läs mer →I Japan finns en lång och rik hantverkshistoria, en del av den i Imabari. Där vävs handdukar efter en unik hantverkstradition. Skillnaden finns att uppleva hos oss.
Läs mer →En kulinarisk helg där Linus med mat och prat bjuder till Chefs´s Table och där du har möjlighet att prova vår vedugnsbakade surdegspizza som[...]
Läs mer →