Open Close
  • Blå Spaden
  • Frusen Glädje
BOKA
Restaurang Örum 119
»Vi kokar 115 dagar om året. Varje dag är unik och innehållet bygger på årstid, väder, tillgång på råvaror och inspiration.«

Meny

LINUS SIGNATURRÄTTER

KÖTTBULLAR
Oxsvansköttbullar med syrade rödbetor och äpple, karamelliserad lingon- och timjansky 215:-

TORSK
Ugnsbakad lättrimmad torskrygg från Nordsjön med krondillsemulsion och kumminrostade rotfrukter 295:-

KIKÄRTSBOLLAR
Rökta kikärtsbollar i brynt lök- och tomatbuljong, linser och puré på kronärtskocka med smak av tryffel 195:-

 

DESSERTER

LAKRITS & VIOL
Lakritsglass, violkräm, krossade vaniljdrömmar och blåbär 93:-

CHOKLADKRÄM
Len chokladkräm med mandelglass, fänkålsmaränger och surkörsbär 104:-

HÖSTENS LÅNGFRUKOST från 22 september

Hemmagjord lemonad på citron och fläderbär.

Filbunke av mjölk från Vitaby Kyrkby Mejeri med plommonkompott och ingefärsrostad havre.

Varmrökt lax från Kåseberga Fisk med pocherat Österlenägg, soppa på gröna ärtor och äppelcider från Tosterup.

Nypongranité med bittermandelsskum och bränd vit choklad.

Vildsvinskorv från Södra Kompaniet med tomatbrässerade vita smörbönor, senap och enbärskräm.

Gratinerad Änglaost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri med surdegskrutonger, havtornsgelé och friterad persilja.

Varma hösthallon med vaniljglass från Frusen Glädje, crunch av sirapskakor, kakaobönor och torkade aprikoser.

375:-

Restaurang Örum 119

Linus signaturrätter

Fredagar kl 18-21 serverar vi Linus signaturrätter, tillagade med mycket kärlek.

Långfrukost

Vi tycker att frukosten är en stor del av en minnesvärd hotellupplevelse (om inte den största!). På söndagar erbjuder vi spännande frukostmenyer med grönt från vår egen odling (under säsong) och närproducerade råvaror.

Under ett par timmar tar vi dig med på en matresa genom Österlen, med bl a nybakat bröd från Olof Viktors stenugnsbageri, ostar från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, filbunke från Vitaby Kyrkby Mejeri, fisk från Kåseberga Fisk, chark från Södra Kompaniet och dessert från vår egen glassverkstad – Frusen Glädje, allt tillagat med omsorg.

Med andra ord: Planera för en lång frukost när du bokar en weekend hos oss.

Långfrukosten serveras söndagar 14 april – 16 juni och 22 september – 3 november mellan 08.30-12.00. Vi tar emot gäster ”utifrån” i mån av plats (måste förbokas via info@orum119.se). Pris: 375 kr per person. 

Öppettider

FREDAGAR
Linus signaturrätter fredagar kl 18-21 samt lördagen den 24 augusti.

SÖNDAGAR
Långfrukost söndagar fr o m 22 september kl 8:30-12.

 

Vill du ta del av senaste nytt från Örum 119? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Örum 119
Örumsvägen 119
271 76 Löderup

+46 411 55 66 88
info@orum119.se

© 2019 Örum 119