Open Close
  • Blå Spaden
  • Frusen Glädje
BOKA
Restaurang Örum 119 öppnar den 5 juli.
»Vi kokar 115 dagar om året. Varje dag är unik och innehållet bygger på årstid, väder, tillgång på råvaror och inspiration.«

Meny

Sommarmeny

 

Förrätt

Östersjön – Piggvar rökt med Österlenkryddor

Landskrona, Ullrika & Per – Valthornssnäcka i Umeshu och vit miso

 

Varmrätt

Örum – Variation av rödbeta

Hela världen – Från kalv till oxe

Tyringe, Glada Geten – Getmjölk

 

Dessert

Vitaby Kyrkby Mejeri – Skum av créme fraiche

Köpingebro – Fänkålsmaränger, surkörsbär, choklad och mandel

 

560 kr

Vårens långfrukost

Lemonad gjord på citron och lavendelblommor från Österlenkryddor.

Ugnsbakade jordgubbar med vispad crème fraiche från Vitaby Kyrkby Mejeri och vår egen vaniljmüsli.

Soppa på nässlor från Tunby med 64° ägg och kallrökt lax från Kåseberga Fisk.

Matjessill med potatis, brynt smör, schalottenlök och rårörda lingon.

Ost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, inkokta gröna tomater från Orelund och knäckebröd från Peter’s Yard.

Rabarberkompott med smak av grön kardemumma och glass från Frusen Glädje.

375 kr

Restaurang Örum 119

Sommarsäsong

Mellan den 5 juli och 10 augusti serverar vi en 3-rätters meny mellan kl. 18.30-22.00.
Stängt söndag-måndag.

Gastronomisk destination på Österlen

Under ledning av kocken Linus Persson erbjuder vi en spännande matupplevelse varje helg fr o m 16 augusti.

Fredagar serveras ”Linus Husman”, enkel husmanskost tillagad med mycket kärlek.

Lördagar går vi på upptäcktsfärd, en kulinarisk resa med 5-rätters meny baserad på råvaror från Österlen (land & hav).

Weekendpaket – matupplevelse på Österlen

Fredag kväll – ”Linus Husman”

Lördag

Börja dagen med en kontinental frukost.

Upptäck Österlen och njut av en ”gofika” bland några av Sveriges bästa caféer.

Kvällen tillbringar du med Linus i matsalen. Avsluta i vår egen glassverkstad, Frusen Glädje, och njut av ”nykörd” glass gjord på ekologisk mjölk från Mikael & Anna i Smedstorp.

Söndag

Mellan 8:30-12 serverar vi vår ”Långfrukost”, ännu en resa genom Österlens matlandskap. Avsett 2 timmar.

(Om du känner dig mätt o bugastinn, slå dig ner en stund bland böcker o fåtöljer innan hemfärd)

Paketpris: 3400 kr/person i dubbelrum

Långfrukost

Vi tycker att frukosten är en stor del av en minnesvärd hotellupplevelse (om inte den största!). På söndagar erbjuder vi spännande frukostmenyer med grönt från vår egen odling (under säsong) och närproducerade råvaror.

Under ett par timmar tar vi dig med på en matresa genom Österlen, med bl a nybakat bröd från Olof Viktors stenugnsbageri, ostar från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, filbunke från Vitaby Kyrkby Mejeri, fisk från Kåseberga Fisk, chark från Södra Kompaniet och dessert från vår egen glassverkstad – Frusen Glädje, allt tillagat med omsorg.

Med andra ord: Planera för en lång frukost när du bokar en weekend hos oss.

Långfrukosten serveras söndagar 14 april – 16 juni och 25 augusti – 3 november mellan 08.30-12.00. Vi tar emot gäster ”utifrån” i mån av plats (måste förbokas via info@orum119.se). Pris: 375 kr per person. 

Öppettider

Sommar 5 juli – 10 augusti Tisdag – Lördag kl 18:30 – 22:00

Långfrukost söndagar 14 april – 16 juni kl 8:30-12.

 

Vill du ta del av senaste nytt från Örum 119? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Örum 119
Örumsvägen 119
271 76 Löderup

+46 411 55 66 88
info@orum119.se

© 2019 Örum 119