Open Close
  • Blå Spaden
  • Frusen Glädje
BOKA
Surdegspizza som den ska vara. Bakad på en blandning av mjöl från Lilla Harrie Valskvarn och Bornholms Valsemølle. Med råvaror från Österlen och små mathantverkare i Italien.

Pizzan

”Age quod agis”. En enkel filosofi som varit vår ledstjärna sedan första pizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum.

Vi vågar knappt upprepa, det som nu börjar kännas som en sliten mening, men här handlar det verkligen om råvaror, råvaror, råvaror. Det finns inte så många andra vägar att gå om du vill baka en bra pizza. Men vi har även lagt stor vikt vid degen, där valet av mjöl är avgörande. Och så surdeg.

Kanske lite ”rocket science” ändå.

GlassKafé

Vi vet, det är nu högsäsongen ”peakar” och det är nu vi kan baka 300-400 pizzor per dag. Och visst pizzan har fått rykte om sig att vara en av de bästa. Kul tycker vi.

Men vi vill prova nya vägar, nu testar vi att servera lite andra saker på luncherna – glassdesserter, sallader och Smörrebröd.

Kanske blir det Österlens första GlassKafé 2020 . .

Mer att äta

Närodlade sallader, färsk hantverksglass från vår glassverkstad Frusen Glädje, och en hel del annat. Mumsa i kaféet, trädgården eller i orangeriet.

Meny

Pizza serveras kl 17-21 (boka bord)

PRÄSTKRAGEN
Tomat, buffelmozzarella, parmesanost och basilika 145:-

SICILIEN
Sardeller, kapris, råmixad vitlöksolja, buffelmozzarella, parmesanost och basilika 175:-­

FYRA OSTAR
Sörmlands ädel, röd kittost, vit Sønderhaven, chèvre, fikonmarmelad, buffelmozzarella och parmesanost 195:-­

DEN GRÖNA
Champinjoner, ugnsbakad paprika, vårlök, Liguriska oliver, tomater, kronärtskocka, buffelmozzarella, parmesanost och basilika 165:-­

CHARKEN
Tryffelsalami, ventricina, fetaost, Liguriska oliver, färska tomater, buffelmozzarella, parmesanost och basilika 185:-­

9:AN
Coppa, pancetta, vårlök, buffelmozzarella, parmesanost och basilika 180:-­

SÄSONGEN
Getostkräm, buntrödbeta, rödlök, picklad blomkål, rostade valnötter, buffelmozzarella, parmesanost och basilika 175:-

Alla våra pizzor toppas med olivolja från Castillo de Canena som har blivit utsedda till världens bästa olivoljeproducent.

Alla pizzor kan fås glutenfria.

 

BLANDADE OLIVER
Serveras med knäckebröd från Peter’s Yard och franskt opastöriserat smör 57:-

Sövde vatten, kolsyrat 33 cl, 27:-

MUST

Rörumsro Äppelmust 50 cl, 68:-
Tosterup Premium Must 36,5 cl, 56:-

LEMONAD

Solsken – Citron, rabarber eller fläder 33 cl, 44:-
Ritchie – Citron, apelsin, grapefrukt eller cola 27,5 cl, 35:-

ÖL

Weird Weather 0,3% 42:-
S:t Eriks lager 5,1% 54:-
Peroni 5,1% 59:-
Hazesan Allihops 5,1% 73:-
Are you shore 6,0%  79:-
Charlis Lätt 2,2% 39:-
Nut Brown Ale 5,0% 35,5 cl 84:-

CIDER

Sövde Äppelsider 2%, 75 cl  98:-
Tosterup Premium Cider 5%, 36,5 cl 74:-

RÖDA VINER

Colpasso Primitivo 75:-/233:-
Finca de Enguera Marselan 285:-
Marras Shiraz Cinsault 85:-/360:-
Saluez Le Saboteur 570:-

VITA VINER

Colpasson Grillo 75:-/233:-
Marras Chenin Blanc 85:-/360:-
Duberny Chardonnay Viognier 365:-
Domaine Adrien Besson Chablis 420:-

ROSÉ VINER

Château de la Deidière Rosé 75:-/295:-

MOUSSERANDE VINER

Dominio de la Vega Expression Cava 87:-/380:-
Prosecco Ius Naturae Brut 98:-/490:-

GIN & TONIC

Gin & Tonic à la Örum 98:-
Gin & Tonic Skånska Spritfabriken alkoholfri 27,5 cl 36:-

LIKÖR
Fine Orange Liqueur  22:-/cl

Öppettider

LÖRDAGAR

14, 21 och 28 september
Kl 17-21 Vedugnsbakade surdegspizzor.

24, 31 augusti och 7 september abonnerat.

 

 

 

 

 

 

Vill du ta del av senaste nytt från Örum 119? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Örum 119
Örumsvägen 119
271 76 Löderup

+46 411 55 66 88
info@orum119.se

© 2019 Örum 119