Open Close
  • Blå Spaden
  • Frusen Glädje
BOKA
Surdegspizza som den ska vara. Bakad på en blandning av mjöl från Lilla Harrie Valskvarn och Bornholms Valsemølle. Med råvaror från Österlen och små mathantverkare i Italien.

Pizzan

”Age quod agis”. En enkel filosofi som varit vår ledstjärna sedan första pizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum.

Vi vågar knappt upprepa, det som nu börjar kännas som en sliten mening, men här handlar det verkligen om råvaror, råvaror, råvaror. Det finns inte så många andra vägar att gå om du vill baka en bra pizza. Men vi har även lagt stor vikt vid degen, där valet av mjöl är avgörande. Och så surdeg.

Kanske lite ”rocket science” ändå.

GlassKafé

Vi vet, det är nu högsäsongen ”peakar” och det är nu vi kan baka 300-400 pizzor per dag. Och visst pizzan har fått rykte om sig att vara en av de bästa. Kul tycker vi.

Men vi vill prova nya vägar, nu testar vi att servera lite andra saker på luncherna – glassdesserter, sallader och Smörrebröd.

Kanske blir det Österlens första GlassKafé 2020 . .

Mer att äta

Närodlade sallader, färsk hantverksglass från vår glassverkstad Frusen Glädje, och en hel del annat. Mumsa i kaféet, trädgården eller i orangeriet.

Meny

25 januari – 4 april  

Under vårvintern antar Linus den vedeldade pizzaugnen. Vår klassiska PRÄSTKRAGEN (margarita) serveras tillsammans med ett urval av olika sorters chark; färska och picklade grönsaker; alternativt godsaker från havet.

Alla våra pizzor toppas med olivolja från Castillo de Canena som har blivit utsedda till världens bästa olivoljeproducent.

Alla pizzor kan fås glutenfria.

 

BLANDADE OLIVER
Serveras med smör och knäckebröd från Peter’s Yard 57:-

GLASSKAKA
Välj mellan kvällens olika sorter 45:-

 

10 april – 8 augusti  

 

PRÄSTKRAGEN
Tomat, mozzarella, parmesanost och basilika 145:-

SÄSONGENS GRÖNA
Säsongens grönsaker, mozzarella, parmesanost och basilika 165:-­

CHARKEN
Tryffelsalami, ventricina, fetaost, Liguriska oliver, färska tomater, mozzarella, parmesanost och basilika 185:-­

BETAN
Getostkräm, rödbeta, picklad blomkål, rostade valnötter, mozzarella, parmesanost och basilika 175:-­

Alla våra pizzor toppas med olivolja från Castillo de Canena som har blivit utsedda till världens bästa olivoljeproducent.

Alla pizzor kan fås glutenfria.

 

BLANDADE OLIVER
Serveras med smör och knäckebröd från Peter’s Yard 57:-

25 januari – 4 april  

 

Sövde vatten, kolsyrat 33 cl, 27:-

KOLSYRAD DRYCK
Ritchie – välj mellan citron, apelsin, grapefrukt eller cola 27,5 cl, 30:-

MUST
Tosterup Premium Must 37,5 cl 56:-

ÖL
Carlsberg Pilsner 0,5% 35:-
S:t Eriks lager 5,1% 56:-
Peroni 5,1% 59:-
Garden of SwEden 6,4% 63:-

CIDER
Tosterup Premium Cider 5%, 36,5 cl 74:-

RÖDA VINER
Colpasso Primitivo 75:-/233:-
Cederberg Merlot Shiraz 420:-
La Pièce Malbec 550:-

VITA VINER
Colpasson Grillo 75:-/233:-
Marras Chenin Blanc 380:-
Domaine Adrien Besson Chablis 480:-

ROSÉ VIN
Château de la Deidière Rosé 350:-

MOUSSERANDE VIN
Can Xa Brut Cava 280:-

GIN & TONIC 98:-
Alkoholfri Gin & Tonic, Skånska Spritfabriken 27,5 cl 36:-

KAFFE & TE
Kaffe 32:-
Te 28:-

AVEC
Villa Isa Grappa Barbera 2 cl 46:-
Basil Hayden’s Bourbon Whisky 2 cl 56:-
Dalwhinnie Single Malt Whisky 2 cl 42:-
Plantation Barbados Rum 2 cl 48:-
Fine Orange Liqueur 2 cl 44:-
Grönstedts XO Cognac 2 cl 52:-
Boulard Calvados Grand Solage 2 cl 42:-

 

Öppettider

VEDUGNSBAKADE SURDEGSPIZZOR
Vedugnsbakade surdegspizzor lördagar 25 januari – 13 juni kl 17-21.

 

 

 

 

Vill du ta del av senaste nytt från Örum 119? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Örum 119
Örumsvägen 119
271 76 Löderup

+46 411 55 66 88
info@orum119.se

© 2020 Örum 119