Age quod agis
En enkel filosofi som varit en ledstjärna sedan första pizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum.
Vi vågar knappt upprepa, det som nu börjar kännas som en sliten mening, men här handlar det verkligen om råvaror. Det finns inte så många andra vägar att gå om du vill baka en bra pizza. Vi använder råvaror från Österlen och små mathantverkare i Italien. Ett stort fokus och mycket omsorg ligger på degen, där valet av mjöl är avgörande. Vi använder oss av ett vårvetemjöl från Lilla Harrie Valskvarn, samt surdeg och lite jäst för att åstadkomma en deg med bra smak och konsistens. Resultatet blir en fläckig pizza – även kallad ”leoparding” – som är lätt, luftig och smakrik.
Den vedeldade bakugnen är inte så stor – så det är bäst att boka bord.


Pizza
PRÄSTKRAGEN / 170 kr
Tomatsås, buffelmozzarella, soltorkade tomater, parmesanost, olivolja och basilika
CHARKEN / 200 kr
Tomatsås, buffelmozzarella, salami från trakten, fetaost, oliver, parmesanost, chiliolja och basilika
SICILIEN / 190 kr
Tomatsås, buffelmozzarella, sardeller, oliver, kapris, parmesanost, vitlöksolja och basilika
SÄSONGENS VITA / varierar
En vit pizza med säsongens råvaror, fråga oss när du kommer till oss!
BARNENS / 155-165 kr
Tomatsås och buffelmozzarella – med eller utan spickeskinka
Alla pizzor kan fås glutenfria. Vegan? Vi har vegansk mozzarella.
Dessert
Ett urval av glassdesserter och glasskakor på glass från Frusen Glädje samt vår egen Brända Baskiska Cheesecake.