Age quod agis

En enkel filosofi som varit en ledstjärna sedan första pizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum.

Vi vågar knappt upprepa, det som nu börjar kännas som en sliten mening, men här handlar det verkligen om råvaror. Det finns inte så många andra vägar att gå om du vill baka en bra pizza. Vi använder råvaror från Österlen och små mathantverkare i Italien. Ett stort fokus och mycket omsorg ligger på degen, där valet av mjöl är avgörande. Vi använder oss av ett vårvetemjöl från Lilla Harrie Valskvarn, samt surdeg och lite jäst för att åstadkomma en deg med bra smak och konsistens. Resultatet blir en fläckig pizza – även kallad ”leoparding” – som är lätt, luftig och smakrik.

Den vedeldade bakugnen är inte så stor – så det är bäst att boka bord.

Pizza

PRÄSTKRAGEN / 170 kr

Tomatsås, buffelmozzarella, soltorkade tomater, parmesanost, olivolja och basilika

CHARKEN / 200 kr

Tomatsås, buffelmozzarella, salami från trakten, fetaost, oliver, parmesanost, chiliolja och basilika

SICILIEN / 190 kr

Tomatsås, buffelmozzarella, sardeller, oliver, kapris, parmesanost, vitlöksolja och basilika

SÄSONGENS VITA / varierar

En vit pizza med säsongens råvaror, fråga oss när du kommer till oss!

BARNENS / 155-165 kr

Tomatsås och buffelmozzarella – med eller utan spickeskinka

Alla pizzor kan fås glutenfria. Vegan? Vi har vegansk mozzarella.

Dessert

Ett urval av glassdesserter och glasskakor på glass från Frusen Glädje samt vår egen Brända Baskiska Cheesecake.