Glassverkstad på Örum
Grunden i vår glass är mjölken som vi får från våra vänner Anna och Mikael i Smedstorp, 15 minuter bort. Chokladen hämtar vi gärna hos Österlenchoklad. Pistagenötterna kommer från Sicilien och Iran. Vi använder Marcona-mandlar och lakritsglassen gör vi på ekologisk lakritsrot från Kalabrien. Vaniljen är den bästa och kommer från Tahiti eller Madagaskar. 90% av våra råvaror är ekologiska.
Vad utmärker den bästa glassen? Efter några år, och ett ivrigt experimenterande med olika recept och ingredienser, har vi landat i att den största skillnaden är om glassen är nytillverkad eller om glassen gått in i frysen med minus 23 grader. Under hela sommaren serverar vi därför nytillverkad glass i Glassbaren.
Men den bästa glassen är kanske den du tillverkar i ditt eget kök.


Glass i Kaféet
Under höst, vinter och vår hittar du ett urval av våra glassdesserter och glasskakor inne i Kaféet.
Under sommarsäsongen har vi öppet både Glassbaren och Glasskaféet på gården. Då serveras det nytillverkad glass varje dag, i strut, bägare eller för take away. Utbudet av glassdesserter är också bredare under sommaren.
Läs mer om Frusen Glädje