Glassverkstad på Örum

Grunden i vår glass är mjölken som vi får från våra vänner Anna och Mikael i Smedstorp, 15 minuter bort. Chokladen hämtar vi gärna hos Österlenchoklad. Pistagenötterna kommer från Sicilien och Iran. Vi använder Marcona-mandlar och lakritsglassen gör vi på lakritsrot från Kalabrien. Vaniljen är den bästa och kommer från Tahiti eller Madagaskar.

Vad utmärker den bästa glassen? Efter några år, och ett ivrigt experimenterande med olika recept och ingredienser, har vi landat i att den största skillnaden är om glassen är nytillverkad eller om glassen gått in i frysen med minus 23 grader. Under hela sommaren serverar vi därför nytillverkad glass i Glassbaren.

Men den bästa glassen är kanske den du tillverkar i ditt eget kök.

Glass i Kaféet

Under höst, vinter och vår hittar du ett urval av våra glassdesserter och glasskakor inne i Kaféet.

Under sommarsäsongen har vi öppet både Glassbaren och Glasskaféet på gården. Då serveras det nytillverkad glass varje dag, i strut, bägare eller för take away. Utbudet av glassdesserter är också bredare under sommaren.

Läs mer om Frusen Glädje