Age quod agis

En enkel filosofi som varit en ledstjärna sedan första pizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum.

Vi vågar knappt upprepa, det som nu börjar kännas som en sliten mening, men här handlar det verkligen om råvaror. Det finns inte så många andra vägar att gå om du vill baka en bra pizza. Vi använder råvaror från omnejd och bortnejd, de bästa vi kan få fatt i. Ett stort fokus och mycket omsorg ligger på degen, där valet av mjöl är avgörande. Resultatet blir en fläckig pizza – effekten kallas ”leoparding” – som är lätt, luftig och smakrik.

Den vedeldade bakugnen är inte så stor – så det är bäst att boka bord.

Pizza

VENTRICINA / 235 kr

Tomatsås, mozzarella, buffelmozzarella, ventricina, chiliolja, pecorino, oregano. 

SICILIEN / 210 kr

Tomatsås, buffelmozzarella, mozzarella, sardeller, kapris, vitlöksolja, parmesanost, basilika.

STRACCIATELLA / 205 kr

Tomatsås, vitlöksolja, stracciatella (buffelmozzarella + grädde), parmesanost, oregano, olivolja. Lägg till coppa för 30kr. 

PRÄSTKRAGEN / 195 kr

Tomatsås, buffelmozzarella, mozzarella, parmesanost, olivolja och basilika.

ZUCCHINI / 195 kr

Crème fraiche, buffelmozzarella, skånsk alpost, zucchini, rödlök, parmesanost, dill, citron.