Age quod agis
En enkel filosofi som varit en ledstjärna sedan första pizzan gräddades i den vedeldade ugnen på Örum.
Vi vågar knappt upprepa, det som nu börjar kännas som en sliten mening, men här handlar det verkligen om råvaror. Det finns inte så många andra vägar att gå om du vill baka en bra pizza. Vi använder råvaror från omnejd och bortnejd, de bästa vi kan få fatt i. Ett stort fokus och mycket omsorg ligger på degen, där valet av mjöl är avgörande. Resultatet blir en fläckig pizza – effekten kallas ”leoparding” – som är lätt, luftig och smakrik.
Den vedeldade bakugnen är inte så stor – så det är bäst att boka bord.
Pizza
VENTRICINA / 235 kr
Tomatsås, mozzarella, buffelmozzarella, ventricina, chiliolja, pecorino, oregano.
SICILIEN / 210 kr
Tomatsås, buffelmozzarella, mozzarella, sardeller, kapris, vitlöksolja, parmesanost, basilika.
STRACCIATELLA / 205 kr
Tomatsås, vitlöksolja, stracciatella (buffelmozzarella + grädde), parmesanost, oregano, olivolja. Lägg till coppa för 30kr.
PRÄSTKRAGEN / 195 kr
Tomatsås, buffelmozzarella, mozzarella, parmesanost, olivolja och basilika.
ZUCCHINI / 195 kr
Crème fraiche, buffelmozzarella, skånsk alpost, zucchini, rödlök, parmesanost, dill, citron.
