Långfrukost

Begreppet “långfrukost” har slagit rot i svenska språket, som ett hemlagat brunch-mellanting där helgens frukost tillåts fortsätta så länge det finns samtal i luften och kaffe i kannan. Det var någonstans omkring 2018 som vi började definiera vår version av fenomenet, som kommit att bli en två timmars lugn stund under söndag morgon, lyst av generösa fönsterlängor i hotellets matrum med utsikt över nejderna i morgonsol. Våra gäster serveras ett flerrätters frukosttåg med lokala inslag, säsongens goda och långväga vänners finaste, alltmedan Pia och Co fyller glas och koppar, pysslar om och finns till hands. Vårt gårdsbageri förser kockarna med nybakat, kaffet bär vår prägel från vårt samarbete med Gringo Nordic Coffee Roasters och sista rätten i ledet är oftast något från vår glassverkstad.

I år har vi bjudit in Niklas Talevski med vänner. Niklas kan blicka tillbaka på vad som närmar sig en 40-årig resa genom krog-Sverige, känd är han från bland annat initiativ som Nr: 5, & bar, Hypoteket och numera som senior i teamet bakom ”Hos Talevski i Stadsparken”. Det var även i tätt samarbete med krögarfamiljen Talevskis som vi en gång började vår bana i den vedugnsbakade pizzans sköna, napolitanska värld. Vännerna som Niklas bjudit in är som följer:

Tomas Gustavsson – har representerat Sverige och vunnit både OS-guld och VM-guld, vann vassaste kocken 2008, årets sous-vide 2017. Bland mycket annat har han startat upp Matverkstaden i Malmö och driver slottscaféet på Torups slott.

Lars Nyström – är både kock och sommelier med en lång rad erfarenheter, från bland annat Operakällaren, Svenska ambassaden, Grand i Lund, Trolleholms slott, och Nyströms gastronomi.

Joen Sjödell – pionjär inom japansk matlagning i Sverige, var del i köksteamet “Ett rum och kök” när de rankades som en av Sveriges bästa restauranger, driver idag PåRis i Malmö Saluhall.

Marcel Dorrego – började som elev på Kadeau i Köpenhamn där han sedan tillbringade flera år. Sedan dess har han arbetat i Tokyo, Berlin och mer nyligen på restaurang Em i Mexico City där han spenderade ett år djupt i det kulinariska.

Elin Talevska – dotter till Niklas och således uppvuxen på krogen. Som utflugen ur krögarboet studerade hon vin, följt av en tid på södermalmspärlan Café Nizza i Stockholm och Kadeau i Köpenhamn. Idag arbetar hon på Vyn hos Daniel Berlin.

Francisco ”Pancho” Cardenas – född och uppvuxen i Patagonia Chile, men med en samlad erfarenhet från den stora vida, som Australien, England och Ibiza. Numera arbetar Pancho som sous chef på dubbelt Michelin-stjärnprydda Kadeau i Köpenhamn.

Långfrukost ingår i priset för övernattning, men i mån av plats är det möjligt att äta frukost även som icke-boende, då till priset av 695kr. I dessa fall öppnas bokningssystemet upp cirka två veckor innan frukosttillfället.

Boka bord här
För frågor och info, skriv en rad till: stay@orum119.se

Långfrukost